Burgemeester of Riverdance

BURGEMEESTER OF RIVERDANCE, 1e PREMIE, DEFINITIEF GOEDGEKEURD 2017

Burgemeester, de eerste zoon van onze topper Ulster die werd goedgekeurd. Hij werd altijd hoog geplaatst in zijn rubriek en ook altijd met die felbegeerde 1e premie bekroond. 

Omdat wij zelf vonden dat Burgemeester in zomertenue mooier is als in wintervacht, gaven we hem op voor de Internationale Show in Ermelo in 2012. Hij liep heerlijk bij de merries in de wei, werd s ochtends om 6 uur op de trailer gezet, won zijn rubriek op vrijdag en werd uitgenodigd om terug te komen voor het Europees Algemeen Kampioenschap Hengsten. Natuurlijk doe je daar aan mee! Burgemeester zelf kwam keuring bij zijn dames in de wei, en de volgende ochtend volgde hetzelfde ritueel. Hij liet zich van zijn beste kant zien en zeker tijdens de drafronde kreeg hij de handen op elkaar. Burgemeester werd dan ook uitgeroepen tot Algemeen Europees Kampioen Hengsten 2012. Wat waren en wat zijn wij enorm trots op hem. 

Maar ook zijn nafok doet van zich spreken, op slechts 8-jarige leeftijd ontving hij de brief met zijn definitieve goedkeuring! Zijn grootste successen zijn de eerste premie én kampioensmerries Freckle van de Parkant en Farah Diba of Riverdance, waarbij Farah Diba zelfs op 4-jarige leeftijd in het gebied van de goede-grote-zwarten-fokkers, De Bommelerwaard, alles en iedereen het nakijken gaf en Algemeen Kampioene werd.  

Burgemeester is voor 2017 en met optie voor 2018 verhuurd aan Stal de Renderklippen te Heerde.

 

v. Ulster van Stal de Noorderkempen, 1e pr. def. goedgekeurd (Leandro v. Stal Brammelo x Delightful van Bromishet, Kr. Pref.)

m. Orlanda van de Parkant, 1e pr. Kr. Pref (Parlington Angus x Parlington Heather, Kr. Pref)