Skogkantens Bernard

SKOGSKANTENS BERNARD, VOS, 1e PREMIE, 89 CM, GOEDGEKEURD HK 2017

Deze Bärra, zoals zijn bijnaam al sinds veulen is, is een zoon van de 1e premiemerrie Beauty of Duke Stable, die wij sinds veulen in ons bezit hebben gehad. Als 3-jarige behaalde zij direct een 1e premie op de premiekeuring te Ammerzoden. Hierna werd ze, drachtig van Burgemeester, verkocht naar Zweden.

Bärra is Beauty's 1e zoon; ze werd door Nina Henriksson in Zweden gecombineerd met de zoon van Allright van Spuitjesdom, Almnas Ivory. Ivory is een fokproduct uit de combinatie Allright (Vorden  Buddleia) en via moederlijn Parlington Pimpernell, twee lijnen die zowel in Nederland als in Zweden de minifokkerij mede hebben opgebouwd.

Als veulen viel Bärra ons op; in overleg met Nina werd hij naar Nederland gehaald en kwam hij in opfok in Nieuwaal. Hij deed het goed, en bleef steeds een opvallende verschijning in het koppel, hij laat veel front zien en vanaf veulen heeft hij al prachtig behang. 

Na zijn goedkeuring is Bärra verkocht aan Frans en Toon Gubbels van Stal Tasselaar in Baarlo. Zij waren direct van hem gecharmeerd. Met hen is wel de afspraak gemaakt dat Bärra de komende 2 jaar bij ons blijft. In combinatie met onze nakomelingen van Ulster, Burgemeester en Copyright, die allen heel makkelijk, vlot en met veel actie bewegen, zien wij in Bärra veel potentie. 

v. Almnas Ivory, BIS, SUCH, Super SUCH, RIKS Vinnara (Allright v Spuitjesdom x Almnas Beaty)

m. Beauty of Duke Stable, 1e premie SUCH, Res-BIS 42p (The One and Only of Duke Stable x Silhouette of Duke Stable, Kr Pref)