Blue Forest Spotlight

BLUE FOREST SPOTLIGHT

1.32

Cessa's Duncan x Arenberg's Maurits

 

Spotlight is in 2021 tijdens de Centrale Hengstenkeuring van het NNFPS aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. In het jaar 2021 heeft hij bij Arjan en Jolanda Bekkers, hengstenhouderij Den Hoorn, ter dekking gestaan. In 2022 zijn zijn eerste veulens geboren. Zowel Riverdance's Rose als Riverdance's Rockstar werden aangewezen als 'beste NFX merrieveulen geboren voor 30 april' en 'beste hengstveulen geboren na 30 april' en met een 1e premie doorverwezen naar de CMK. Rose werd tijdens de CMK 2022 op kop geplaatst en Rockstar werd 2e opgesteld!

Eind 2021 kwam Spotlight bij Sylvia van den Broek (Selevia Hoeve) om te worden beleerd onder het zadel, Bibi Luijk nam plaats in het zadel. Samen hebben zij de opleiding van Spot verzorgd. En hoe! In 2022 zijn ze onderbegeleiding van Pascalle van Boxtel gaan springen en crossen en reden ze de verrichtingen in Ermelo. Spotlight werd met de hoogste punten (80!) uitgeroepen tot Verrichtingskampioen 2022!

Ze trainden rustig door, en begin 2023 kwamen ze aan start tijdens de regiokampioenschappen Zuid Holland. Spotlight en Bibi werden hier Regio kampioen met een monsterscore van 77,66%. Bij 1 jurylid werden ze zelfs met een fantastische 83% beloond! 

In het najaar 2023 is Spotlight verkocht aan een jonge 8-jarige, ambitieuze amazone, die succesvol met hem crosst, springt en zelfs al L start.