Stal Riverdance

Aan de basis van de Riverdance fokkerij staat de inmiddels 23-jarige (2017) zwarte minimerrie en fokkerijtopper Parlington Heather. Deze dame werd geboren in 1994 en als veulen in het najaar, na de October Sale in Reading geïmporteerd in Nederland.

In haar eigen keuringscarrière verliep alles soepel, ze behaalde haar jeugdpremies, werd Jeugdkampioene en ook als volwassen merrie behaalde ze diverse kampioenschappen en werd bekroond met die felbegeerde 1e premie. Op jonge leeftijd, ze was pas 12 jaar, kon het Preferent predicaat worden toegevoegd aan haar palmares. 

Via haar zoon Skye of Riverdance, kleinzonen Burgemeester, Copyright, Wild Indigo en Guess What of Riverdance, maar ook via (preferente) dochters Orlanda, Topaz en Ylia heeft deze merrie heel veel invloed in onze fokkerij. 

 

De andere stammoeder is de Preferente 1e premiemerrie Roswitha van de Olde Maten, een kado van Klaas en Fenny van Pijkeren, waar we altijd enorm trots op zijn geweest. Ook Roswitha is via haar dochters Yasmin, Cover Girl en Glamour Girl, maar ook zelf, nog duidelijk in deze stal aanwezig.