Parlington Heather

Parlington Heather, Kroon & Preferent, 1e premie

Heather is de stammoeder van de Riverdance fokkerij en inmiddels al een oudere dame. In haar eigen keuringscarrière verliep alles soepel, ze behaalde haar jeugdpremies, werd Jeugdkampioene en ook als volwassen merrie behaalde ze diverse kampioenschappen en werd bekroond met die felbegeerde 1e premie. Op jonge leeftijd, ze was pas 12 jaar, kon het Preferent predikaat worden toegevoegd aan haar palmares. 

Heather's dochters Orlanda en Topaz waren beiden op jonge leeftijd Preferent en moeder van 1 of meerdere goedgekeurde 1e premie hengsten. Ook de combinatie met Kameleon van Bangaerde bleek succesvol; dochter Ylia of Riverdance bracht meerdere veulen- en jeugdkampioenen en in 2016 de beste hengst van de nieuwe jaargang in de mini maat: Guess What of Riverdance.

Heather is van onschatbare waarde geweest voor onze fokkerij en dat is ze nog steeds. Ze is een kwieke oude dame, die zeker gezien mag worden in ons koppel merries!

Bovenstaande maakt Heather grootmoeder van zowel Wild Indigo, Burgemeester, Copyright en Guess What of Riverdance. De 5e goedgekeurde Riverdance-hengst is een rechtstreekse zoon van Heather, namelijk Skye.

Nakomelingen (nog aanwezig op stal):

* Orlanda van de Parkant, 1e premie Kr Pref

* Ylia of Riverdance, 1e premie Kr Pref

*  Topaz of Riverdance, 1e premie Kr Pref (helaas overleden) 

* Kroonprinses of Riverdance, vp + ep (kopnummer 2017)

 

v. Parlington Percy (Ebony Goldflake x Barclay Arms Golden Rose) 

m. Parlington Pepsi (Sedgehill Pickles x Spindrift Mulberry Dawn)